Benvinguts al blog de Krisolets!

Logo de Krisolets Contacontes

Benvinguts al blog de Krisolets!

Fotografia  de portada cedida per la Biblioteca Caterina Figueres de Tona

A Krisolets Contacontes pensem que l’etapa 0 a 6 anys és una de les més importants de la vida de les persones. Durant aquesta etapa, els infants necessiten estar acompanyats d’adults que els acullin amb afecte, els respectin i els ofereixin espais i jocs que ajudin a enriquir-los com a persones i que els preparin per construir un món millor.

Tant important és l’actitud que adoptem com a adults, com el vocabulari que fem servir quan ens adrecem als infants, com les propostes que els oferim. Cal observar les necessitats de cada infant i combinar estones tranquil·les on puguem desenvolupar un vincle afectiu més fort com ara estones d’esbarjo on el “no” hi tingui poca cabuda. Com més observem els infants, més ens adonem que els demanem créixer massa aviat i tenen tantes coses per aprendre abans d’entrar al món adult.

Estem molt d’acord amb Freya Jaffke quan escriu:

El joc o la forma que té cada infant de jugar es manifestarà més endavant en la manera com aquest s’integrarà a la vida.”

El joc es basa en els impulsos que sorgeixen del seu interior, de la seva imaginació que pot ser estimulada a través de contes, joguines poc mecanitzades i sobretot temps per desenvolupar aquesta fantasia creativa que tant necessària és en l’actualitat.

En aquest blog trobareu informació sobre el nostre projecte de contacontes i les nostres activitats, on hi trobareu impregnat l’univers pedagògic que us hem descrit.

Què volem desenvolupar a Krisolets?

A Krisolets creiem que l’etapa de 0 a 6 anys és una de les més importants en el desenvolupament integral d’una persona. Per aquest motiu, creem contes i tallers que afavoreixen el vincle afectiu, la comunicació i la creativitat dins la família.

Dissenyem les activitats considerant sempre la família com el nucli on l’ésser humà es desenvolupa com a unitat física, emocional i mental amb la voluntat de…

  • Reforçar el vincle afectiu al nucli familiar
  • Estimular la imaginació i la creativitat
  • Potenciar possibilitats motrius amb la interacció durant la representació del conte, segons les característiques de l’edat de cada infant
  • Desenvolupar i vivenciar els sentits
  • Despertar la sensibilitat dels infants i les famílies envers el món sonor en general i el món musical en particular
  • Afavorir l’adquisició de la competència lingüística
  • Participar, gaudir de la proposta
  • Integrar l’experiència viscuda

Tal i com versa el preàmbul de la constitució de la UNESCO, és a la ment dels homes on neixen les guerres. És per tant a la ment dels homes on s’han d’edificar els fonaments de la pau per accedir a la cultura de la pau. Correspon als nens d’avui fer una rotllana al voltant de la Terra per construir un món on regni la Pau.

Olga i Anna

logo_krisolets

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


UA-75575237-1