Contacontes

Krisolets és un iniciativa educativa iniciada per tres professionals multidisiplinars amb 10 anys de trajectòria de narrativa oral i representacions a biblioteques públiques i escoleu d’arreu de Catalunya.

Sobre els contacontes de Krisolets

A Krisolets creem contacontes i tallers infantils propis amb una profunda visió pedagògica centrada en desenvolupament de l’infant i la descoberta del món i l’esimulació de la inmaginació i l’interés per la lectura.

Els nostres contes s’orienten especialment a infants de 0 a 6 anys i són representants a bibliotques públiques, escoles i altres espais d’arreu de Catalunya.

Cada conte té com a objectiu vivenciar i integrar l´aprenentatge que aporta la sessió. Totes les activitats estan inspirades en la Natura, que és el nostre referent educatiu..

Com dissenyem els nostres contacontes?

Cada activitat té un contingut específic i  treballa  àrees d´aprenentatge amb valors, contribuint així al desenvolupament emocional, afectiu, físic i motor, social i cognitiu dels infants i de les seves famílies ( en els casos en què les activitats es fan conjuntament).

Reproduïm un clima el més natural possible, creant un entorn de confiança on els infants es sentin acollits, fet que desencadena l´aprenentage.

Cada activitat es realitza tot integrant altres persones i varietat d’elements com objectes, llocs, experiències, emocions, valors, imatges, gustos i olors per afavorir-ne la progressiva integració dins de l’univers de l’infant.

Recursos i dinàmiques que apliquem als contacontes

Amb cada conte, promovem les relacions i l´exploració  del Jo i dels altres, descobrint i desenvolupant possibilitats emocionals, sensorials, d´acció, d´afectivitat, de regulació, referides al moviment, a les emocions, als sentiments i als hàbits.

Li donem importància al cos i promovem el joc com a activitat natural de l´infant que li permetrà integrar espontàniament l´acció amb les emocions i el pensament, afavorint el seu desenvolupament personal i social.

Integració i llenguatge

Utilitzem un llenguatge plàstic, musical i corporal, per facilitar les seves possibilitats d´expressió.

Acompanyem en el procés creatiu, conduint als infants  cap a l´experimentació, el gest, el moviment, la mirada, els sons, la veu… motivant, estimulant i donant suport en el camí cap al creixement integral de la persona.

Els nostres contacontes infantils

Tots els nostres contes són tots de nova creació, així com ara els titelles, l’escenografia i algunes cançons que acompanyen els personatges al llarg de totes les aventures.

Contacontes El Cigne que vol conèixer el Sol

Aquest conte va ser el primer que es va representar, compta amb una escenografia dolça i entranyable que permet la estimulació dels sentits i la fantasia a través del conte.

Ideal per infants de 4 a 24 mesos, amb possibilitat d’adaptar-lo amb infants més grans, ja que permet la interacció constant al llarg de la sessió amb propostes adients a cada etapa.

contaconte el cigne que vol coneixer el sol

Contacontes Abril i la corda Màgica

Una història fantàstica sobre una abella molt curiosa i una misteriosa corda que l’animarà a viure i sentir les transicions de la Natura.

Ideal per infants de 12 a 36 mesos, amb possibilitat d’adaptar-ho a infants més grans.

contacontes abril i la corda magica

Contacontes L’Estel Gabriel

Un viatge màgic i estimulant a través de la llum, la música, els petits jocs de moviment, les cançons i els colors.

Adient per infants de 6 mesos a 24 mesos.

krisolets-estel-gabriel

Contacontes Les aventures de la Sila i el Brens

Un viatge de descoberta entranyable d’una cuca de llum i una marieta sobre l’amistat i jocs de falda, degut a l’escenografia i als titelles de gran atractiu, és adient per infants fins a sis anys ja que permet una gran interacció amb els més grans i desperta molt interès en els més petits.

untitled-1

Contacontes El Follet Conre

Descobrireu la meravellosa feina d’aquest Follet al bosc de la Conreria envoltat de natura i de tresors preciosos. Aquest conte transmet un gran nombre de valors com ara l’ordre, la consciència i satisfacció per la feina ben feta i l’amistat entre d’altres.

Ideal per infants de 12 a 36 mesos ja que és important que es desplacin per tal d’interactuar més durant el conte. Tenim disponible una versió del conte per infants de 3 fins a 6 anys.

krisolets contacontes follet conre slider

Projectes amics: contacontes a les biblioteques de la Diputació

Formem part del projecte Nascuts per Llegir i Letra Menuda de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona.

Des del nostre inici, hem recorregut les sales de diverses biblioteques com ara la Biblioteca Can Baratau de Tiana, la Biblioteca Joan Triadú de Vic, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, l’Escola Bresol Pa amb xocolata de Tona, la Biblioteca Pau Vila de Molins de Rei i les dues Biblioteques de Gavà (Josep Soler i Vidal i Marian Colomé) i diverses biblioteques de Barcelona. A algunes hem tingut el plaer de compartir diverses trobades amb d’altres contes i famílies noves.

Si t’interessen els nostres contes o vols conèixen’s més, pots contactar-nos enviant-nos un correu a krisolets@gmail.com o trucant-nos al telèfon 666 033 414.