Abril i la Corda màgica, el nostre segon conte publicat per Krisolets

abril i la corda magica conte llibre krisolets contacontes

Abril i la Corda màgica, el nostre segon conte publicat per Krisolets

Des de Krisolets estem molt contentes de poder anunciar que amb el final de la primavera de 2018 ha arribat al món com si d’una flor es tractés, el nostre segon conte publicat en paper: Abril i la corda màgica.

A més de l’alegria de poder publicar el nostre segon conte, que fins ara havíem estat representant en format contacontes a biblioteques i escoles, ens fa molta il·lusió haver pogut presentar-lo en el marc de la celebració dels 20è aniversari de la Biblioteca Can Baratau de Tiana, l’espai que va veure nèixer Krisolets ara fa gairebé 10 anys.

 

Abril i la corda màgica, un conte dolç com la mel

El segon conte publicat per Krisolets s’emmarca a la primavera i té com a protagonista l’Abril, una abella exploradora que viu amb la seva gran família a un rusc al mig del bosc.

Amb el final de l’hivern, l’Abril sortirà a la recerca de les primeres flors primaverals perquè les companyes en puguin recol·lectar el nèctar i el pol·len.

En aquesta missió tan essencial per la natura i el seu equilibri, comptarà amb l’ajuda d’altres animals del bosc.

La importància de les abelles pel nostre present i futur

La tasca de les abelles és tan fascinant com essencial per a la supervicència de les persones. Elles són les principals responsables de pol·linitzar les flors que el dia de demà generaran els fruits que ens donen de menjar com moltes fruites i verdures i les pastures que alimenten els animals que després ens mengem.

Recuperem per aquesta ocasió el programa “Què qui com” de TV3 dedicat a l’espectacle de la floració i la pol·linització:

Tal i com explica Greenpeace a la seva campanya per salvar les abelles, l’agricultura industrial i l’ús de determinats productes químics per als conreus a gran escala són alguns dels causants de l’alarmant disminució de les poblacions d’abelles a molts llocs del món.

Tot i ser tant importants pel món que habitem i gaudim, és molt el desoneixement que en tenim.. Per això cal molta més conscienciació sobre la importància de la tasca de les abelles.

En aquest sentit, el nou llibre de Krisolets i el contacontes que fa temps representem a biblioteques i escoles, vol posar el seu granet de sorra en educar a les noves generacions ja que els més menuts seran els adults de demà i el futur del nostre planeta un dia passarà a les seves mans.

Sabies que només a Espanya hi ha més de 1.000 tipus d’abelles diferents i que no totes fan mel?

Molt més que la presentació del llibre

Tal i com hem comentat, la presentació del llibre es va poder celebrar en una data i un lloc especial per a Krisolets: la Biblioteca Can Baratau de Tiana en el dia del seu 20è aniversari.

Vàrem poder representar el conte en viu davant de famílies tianenques i envoltades dels dibuixos originals que il·lustren el llibre, tots creats per l’Olga amb pigments naturals i que van estar exposats a la sala de la bilbioteca durant diversos dies.

Podeu llegir i escoltar la crònica sencera al reportatge que ens va dedicar La Local de Tiana:

Krisolets presenten el seu llibre “Abril i la corda màgica” a L’hora del conte de Can Baratau

20 anys de la nostra estimada Biblioteca Can Baratau de Tiana

La Biblioteca de Tiana és un espai molt especial per a nosaltres ja que és on Krisolets va debutar amb els seus primers contacontes i tallers infantils l’any 2009 en el què gairebé seràn 10 anys de relació.

Una relació basada en l’estimació compartida pels contes, el foment de la lectura entre els més menuts i la voluntat d’organitzar activitats culturals per a tota la familia a Tiana.

Per això volem aprofitar l’avinentesa per felicitar a tot el meravellós equip que ha fet de la biblioteca un espai acollidor i de trobada i on Krisolets ha crescut tots aquests anys.

Especial agraiment a la Núria i el Daniel a pel seu acompanyament, ajuda, entrega, entusiasme i confiança i a la Sònia, la nova directora de la biblioteca.

Vols un exemplar del nostre conte “Abril i la corda màgica”?

Per a nosaltres no hi ha millor alegria que la de poder fer arribar aquesta història i el seu missatge als nens i nenes del món.

Si vols consultar o comprar el conte, el trobaràs disponible a la Biblioteca de Tiana i ens pots escriure per encarregar el teu exemplar que té un preu de 10 euros.

portada abril i la corda magica krisolets conta contes

També està disponible en paper en nostre primer conte, “El cigne que vol conèixer el Sol“.

Krisolets
Olga, Anna i Magda


UA-75575237-1