Com fomentar la lectura en els infants: consells per llegir en família

fomentar lectura nens

Com fomentar la lectura en els infants: consells per llegir en família

La lectura és un plaer que es pot transmetre de pares a fills. Però també és un hàbit que es pot fomentar. A continuació llistem una sèrie de consells per fomentar la lectura entre els més menuts:

Consells per fomentar la lectura en els nens

Com fer per estimular l’interés per la lectura i l’àbit de llegir des de petits? A continuació compartim alguns consells:

  • Tria bé el moment: després de dinar, abans d’anar a dormir, el cap de setmana…
  • Llegeix el títol, comenta amb el teu fill de què pot tractar per estimular el seu interès i curiositat
  • Explica o llegeix la història sense pressa, amb una veu suau i pausada. La lectura és un moment tranquil, per compartir però també de recolliment. És temps de qualitat per a nosaltres.
  • Comparteix amb els teus fills els poemes i cançons que van formar part de la teva infantesa. És un exercici de memòria i de compartir.
  • Si pots, convida també els avis a recordar, compartir i llegir
  • Sen-te lliure i còmode d’emocionar-te amb la lectura: si tú t’emociones, ells també ho faràn i mostraran les seves emocions amb naturalitat.
  • Fes de la lectura un temps divertit, de descoberta, d’il·lusió.
  • Si el nen rebutja el conte, no pensis que no li agrada, pot ser que aquell moment no sigui l’adeqüat.

 

El projecte “Nascuts per llegir” i el foment de la lectura a les biblioteques públiques

Aquest llistat ha estat extret d’un cartell publicat per la Biblioteca Municipal de Rubí, al seu racó de petits lectors. Les biblioteques de la Diputació de Barcelona col·laboren en la iniciativa Nascuts per Llegir, un projecte per promoure la lectura des del primer mes de vida.

krisolets-contacontes-biblioteca-rubi

A Krisolets fa ja vuit anys que hi participem amb els nostre contacontes vivencials, pensats sempre per ser gaudits i viscuts en familia.

I per acabar, un bon curtmertratge sobre l’amor per la lectura 🙂 “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (Moonbot Studios):


UA-75575237-1